Weekend

Anmeldelse: Den udbrændte kriminalassistent og en miljøminister med godt skjulte interesser

Tre danske krimiforfattere har kastet sig ud i henholdsvis en forsvindingssag i Sydsjælland, "horror"-miljøet og en politisk thriller, mens en USA-krimi kaster lys på sprækkerne i det amerikanske samfund.

De udenlandske krimiforfattere står stærkest i ugens krimianmeldelse, der tager udgangspunkt i krimier fra mindre og mellemstore forlag. Foto: Bog og idé.

I denne uges udvalg vil vi se på tre danske krimier af knap så kendte forfattere, hvis hovedpersoner er en politimand (forfatteren ditto), en journalist (forfatteren ditto), en tilfældigt involveret (forfatter med baggrund i ejendomsbranchen) samt to krimier af meget kendte udenlandske forfattere, en britisk med en biolog-antropolog-arkæolog som serieheltinde (forfatteren tidligere forlægger) og en amerikansk jurakrimi (forfatterkarriere fra starten).

Af danske krimiforfattere med politimæssig baggrund kan man med lidt god vilje mønstre dansk krimis stamfar, Palle Rosenkrantz, der som herredsfoged havde politimyndighed, som tidlig politikrimiforfatter. Men ellers er der langt mellem politietatens litterære vovehalse. Der var i sin tid politibetjent Torben Nielsen. Senere kom politichefen Hanne Bech Hansen, og på det allerseneste har vi de tidligere kriminalefterforskere Frode Z. Olsen og Arne Woythal...

Læs også
Top job