Weekend

Da den verdensberømte smørbøf sejrede

Capa på Palace Hotel er en effektiv og mere end glimrende hotelrestaurant med fokus på det gode kød – og med den berømte smørbøf i centrum.

Capa ligger i historiske Palace Hotel. Foto: Gregers Tycho Restaurant CAPA. Til anmeldelse. Restaurant CAPA. Til anmeldelse. Casper Sobczyk har en lang karriere bag sig allerede. Casper Sobczyk er en af de 'Fem Fede Kokke' (TV2-program), som har tabt sig meget. Casper er chef i København ZOO for tre restauranter, for konferencer og selskaber. En af de tre restauranter, Panpan, er en del af det nye panda-anlæg. Casper Sobczyk er en af de 'Fem Fede Kokke' (TV2-program), som har tabt sig meget. Casper er chef i København ZOO for tre restauranter, for konferencer og selskaber. En af de tre restauranter, Panpan, er en del af det nye panda-anlæg. Marvpibe beklædt med tatar - så er der kød på bordet. Foto: Niels Lillelund capa - dessert capa - smørbøf Kød i montren. Foto: Niels Lillelund

Man kommer ind og møder bøffen. Ikke ham fra Olsen-banden, men rigtige bøffer hængt til modning og skue i en montre, som det sig hør og bør i en restaurant, hvor kødet er i centrum, og det må det siges at være her, og måske er det derfor, at her er stopfyldt med mennesker?

Foreløbig går det godt med at sælge kød i Danmark, også, eller måske ikke mindst, på et sted som Capa, der er en klassisk hotelrestaurant, som tilgås via lobbyen på Palace Hotel, der med sin 100-årige historie er en central bygning i hovedstaden, ikke mindst dens forlystelsesliv. Her forsøgte Lillian von Kauffmann i 1970’erne at sparke gang i en natklub og en danserestaurant, men siden 1985 har hotellet været fredet, og når man træder ind i restauranten, fornemmer man da også en vis ærbødighed for verden af i går. Det er et pænt og velholdt lokale, og trods masser af leben kan man godt høre væggene fortælle visse historier om, hvordan her var engang...

Læs også
Top job