Weekend

Anmeldelse: Erfaren videnskabsjournalist vil redde verden, før det er for sent, med renere teknologi og selvrealisering

Gode intentioner kan ikke redde Peter Hesseldahls bog "Omstilling til fremtiden". Resultatet er et åndsforladt og unuanceret bud på vores bedste fremtid.

Peter Hesseldahl er ikke så meget forfatter som ambassadør, voksenambassadør for både Greta Thunberg og FN’s globale bæredygtighedsmål. Arkivfoto: Stine Tidsvilde Foto: Simon Klein-Knudsen Peter Hesseldahls bog svinger mellem undergangsstemning og teknologisk optimisme, men hvad han ved om klimakrisen, er imidlertid temmelig sløret. Arkivfoto: Carsten Andreasen

Journalist og forfatter Peter Hesseldahl, født 1961, har ikke alderen til at være med på moden, men han vil gerne. I denne, sin syvende, bog opfordrer han læseren til at lave verden om, før den går under i klimakatastrofe og alles kamp mod alle. Alting skal omstilles til fremtiden, som det hedder i undertitlen, så »teknologi bliver levende – og liv bliver teknologi«.

Katastrofen venter forude, hvis ikke vi tyer til radikal forandring nu og her, og vi må begynde med os selv i en grøn, digital og social omstilling på én og samme gang. Skulle nogen være i tvivl, »bliver det ikke lige kønt alt sammen«, men som forfatteren tilføjer på et andet sprog: »it just might work«. ..

Læs også
Top job