Weekend

Marianne og Lars Mortensen dyster om at nå først til verdens ende: Rejser 20.000 km i Europa uden smartphone og kreditkort

At være alderspræsidenter er ingen hindring i TV 2’s rejseprogram, for det handler mest om at have snakketøjet i orden, lave en god handel og finde hinanden igen på landevejen.

Forventningsfuld selfie før afgang i Esbjerg. Alle deltagerpar udstyres med et digitalkamera på rejsen. Foto: Privat Frokost i Gamla Stan, Stockholm. Deltagerne lever på et stramt budget, men svensk knækbrød med syltetøj går man aldrig galt i byen med. Foto: Privat Lars og Mariannes første job på turen var på Aurora Camp i Kiruna. Chefen Claudia tilberedte rensdyrkød over bål, og de fik lov at overnatte i suiten på vandet. Foto: Privat Lars og Marianne Mortensen når som det første hold til Nordkap og er enormt glade og lettede. Foto: Privat På første stop mod Kyiv overnatter parret privat hos Kari og Albrigt i Nordnorge. De hygger med aftensmad og cognac og sover på rensdyrskind på gulvet. Foto: Privat De mange timers busture går blandt andet med kortspil, backgammon og sudoku. Foto: Privat På stationen i Vilnius møder Lars og Marianne Mortensen tre unge engelsklærere, som trods beskedne levevilkår køber en pose proviant til parrets videre rejse. Dem har de stadig kontakt til i dag. Foto: Privat Sudoku- og boghygge på en af de lange busture, hvor der også blev talt med mange medpassagerer. Foto: Privat Solopgang over Kyiv, da Lars og Marianne skal finde andet checkpoint. De er vilde med byen, og taler allerede på det tidspunkt om at vende tilbage. Billedet er taget før krigen. Foto: Privat

I 2022 rejser vi med internetdækning overalt, har boardingpas på telefonen og flyver til eksotiske destinationer på få timer. Vi er kun et videoopkald hjemmefra, og det er nemt at hæve kontanter i selv den mindste flække. Serier kan streames direkte fra hotelsengen, og feriebillederne lægges løbende op på de sociale medier.

Men hvad sker der, hvis man hverken må flyve, søge informationer online eller være i kontakt med sin familie på 50 dages rejse til de fjerneste afkroge af Europa? ..

Læs også
Top job