Weekend

I nybygget rækkehus i Silkeborg hersker en stram minimalisme – men alt står i børnehøjde

I Ditte Hosbonds hjem er der ikke én overflødig nipsting, og alt interiør er nøje overvejede drømmekøb. Det meste er købt fra ny, for tingene får helt naturligt patina med to små børn.

Ditte Hosbond og hendes kæreste er stadig glade for, at de valgte at betale 100.000 mere for et hus, der var sydvendt. Om eftermiddagen vælter sollyset ind i stuen og på børnenes værelse. Foto: Andreas Bang Kirkegaard Det 140 kvadratmeter store rækkehus købte familien som projektsalg, hvilket betød, at de kun havde set tegninger af det indvendigt. Foto: Andreas Bang Kirkegaard Sofaen i stuen er Mags-modellen fra Hay, som Ditte Hosbond fik, da hun blev kandidat. Sofabordet er fra Montana og er 11 år gammelt. Loungestolene er fra Menu, plakaten er fra Empty Wall Store, og den grå vase er fra Louise Roe. Foto: Andreas Bang Kirkegaard Den væghængte lysestage er fra Menu, og den ravfarvede bordlampe er fra PH og købt hos Louis Poulsen. Foto: Andreas Bang Kirkegaard Det lyse køkken fra JKE var monteret, da parret overtog huset. Pendlerne er fra Flos, mens spisebordsstolene er Wegners CH23-model. Den rustikke vase er fra Villa Collection Denmark. Foto: Andreas Bang Kirkegaard Her og der tilfører små nipsting i messing varme til det lyse og enkle interiør. Lysestagen er fra Menu. Foto: Andreas Bang Kirkegaard På første sal har parret indrettet en hjemmekontorplads ved husets bedste udsigt. Foto: Andreas Bang Kirkegaard Også børnene Philip og Livas værelse er indrettet enkelt og med plads til bevægelse og leg på gulvet. Køjesengen er fra Oliver Furniture. Foto: Andreas Bang Kirkegaard Den lille fletstol er et loppefund fra Ditte Hosbond forældres tidligere nabo. Hun har selv syet puden til den. Dyreknagerne er fra Ferm Living. Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Klokken halv to om eftermiddagen strømmer sollyset ind i køkken-alrummet og børneværelserne i det nybyggede rækkehus vest for Silkeborg, hvor Ditte Hosbond, hendes kæreste og deres to børn bor. Og netop lysindfaldet er noget af det, familien nyder allermest ved det sydvendte hus og den tilhørende have:

»Vi var faktisk ved at købe huset overfor, som er identisk, men nordvendt. Jeg tror, det var 100.000 kroner billigere, og som førstegangskøbere tænkte vi, ”hvor stor en forskel kan det gøre”,« siger Ditte Hosbond og fortsætter:..

Læs også
Top job