Weekend

Da sportens mest interessante atlet slog den ”uslåelige rekord”

At kalde Russell Westbrook for en ener ville være at underkende ham. Han er hævntørstig, bizar, et unikt talent og nu også en vigtig del af historiebøgerne.

Russell Westbrook under "opvarmningen" inden kampen mod Denver, hvor han blev historisk. Foto: Jack Dempsey/AP

Russell Westbrook er i USA blevet kaldt den mest interessante atlet i sportens verden netop nu. I en tid, hvor NBA-spillerne krammer og hilser på hinanden inden kampstart, værdiger Westbrook end ikke modstanderen et blik. Han taler ikke med fjenden.

Når han møder på arbejde, er det ikke i jakkesæt som alle holdkammeraterne. Westbrook ankommer i et ”outfit”. Tætsiddende, hvide gennemhullede cowboybukser og en T-shirt med u-udskæring ned til under brystkassen den ene aften. Røde sko, røde bukser og en rød latex-T-shirt samt en mandetaske den næste. Inden han træder ud til kamp, står han og danser med strittende arme og ben mod alle fire verdenshjørner. Forsøger en modstander at blokere ham som en lille provokation, skubber han ham væk. Ude på halgulvet tager det ham fire sekunder og fem driblinger at modtage bolden i den ene ende, løbe banens 28 meter og dunke den i fjæset på en tometer-mand, der gør alt for at forsvare sin kurv...

BRANCHENYT
Læs også