Weekend

Japan bag kimonoen

En kimono er ikke bare en kimono, hvor der er forskellige af slagsen til mange forskellige lejligheder. Der er god mulighed for at opleve japanere i kimonoer både til højtider og i forbindelse med de traditionelle japanske kunstformer.

Der findes mange forskellige anledninger til at iklæde sig kimono. F.eks. gør man det for at markere, at man er blevet myndig som 20-årig. Foto: Marine Gastineau.

Det kunne se ud, som om kimonoen er kommet på mode igen i Japan. Både i Asakusa, den gamle bydel i Tokyo, og i Kyoto ser man i dag mange unge mennesker i kimono. Ser man nærmere efter, er det dog udlejningskimonoer og hovedsagligt kinesere, der har dem på. Det er blevet den store dille blandt kinesiske turister at klæde sig ud som japanere for at besøge turistattraktioner og tage selfies.

Lørdag og søndag eftermiddag leger unge japanske kvinder med og promenerer i venindepar eller sammen med kæresten. Heldigvis er der stadig en god chance for at opleve japanere i rigtige kimonoer både til højtider og i forbindelse med de traditionelle japanske kunstformer...

BRANCHENYT
Læs også