Weekend

På rundtur i Argentinas vinland

Mendoza-provinsen er storslået og huser landets mest dramatiske landskaber. Området, der ligger tæt på grænsen til Chile sammenlignes ofte med Himalaya, men er mindst lige så kendt som Argentinas største vinregion.

Traditioner og familiebånd fylder mere på (vin)landet end i storbyen. Foto Yadid Levy

Uanset hvor lang tid, man er i Mendoza, bliver man betaget. Byen ligner i opbygning et centralt kvarter i Buenos Aires med brede, elegante boulevarder. Aftenlivet er aktivt med en vibrerende restaurantscene, hvor hjemlige som udenlandske kokke holder hof på diverse restauranter. Mendoza er ideel til et par dages ophold med besøg på vingård syd og nord for byen i vindalene Lujan de Cuyo, Maipu og Uco.

1050 km vest for Buenos Aires og kun 340 km nordøst for den chilenske hovedstad gør Mendoza til en magnet for både argentinere, sydamerikanske naboer og oversøiske turister. De mange velplejede parker og gader med de karakteristiske acequias, kunstvandingskanaler, vidner om, at Mendoza i virkeligheden er et paradoks, hvis ørkenklima i virkeligheden ikke burde være så driftigt og frodigt. Men denne ørkens jord er så frugtbar, at den lægger grund til 70 procent af Argentinas vinproduktion...

BRANCHENYT
Læs også