Briefing
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Skat blev advaret om Britta Nielsen - men sagen blev droppet

I 2013 fik Skat besked om, at Britta Nielsen havde modtaget fem mio. kr. udover sin løn. Intet skete.

Britta Nielsen. Arkivfoto: Susanne photo

Ekstra Bladet fremlægger i dag et nyt aspekt i sagen om Britta Nielsens svindel i Socialstyrelsen.

For dokumenter fra Skatteministeriet sendt til Folketingets Retsudvalg, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, viser, at Skat i 2013 henlagde en en underretning fra Bagmandspolitet - og at man nu ikke kan finde denne hvidvaskefterretning.

Bagmandspolitiet gjorde ifølge dokumenterne Skat opmærksom på, at Britta Nielsen udover sin løn havde fået fem mio. kr. indbetalt på diverse konti. Men ni måneder efter underretningen blev sagen altså henlagt.

I dokumenterne kalder skatteminister Karsten Lauritzen sagen for »yderst kritisabel,« men det er ikke en holdning, han har ønsket at uddybe overfor Ekstra Bladet.

Skattestyrelsen har heller ikke ønsket at kommentere på de nye oplysninger. Ifølge fagdirektør i Særlig Kontrol, Steen Bechmann Jacobsen, er det, fordi man herfra ikke kan kommentere på konkrete sager.

Bagmandspolitiet fortalte allerede i fjor, at man i slutningen af 2012 fik oplysninger om de mistænkelige kontobevægelser, og at man sendte dem videre til Skat uden selv at tage yderligere stilling.

Alene i 2013, året hvor Britta Nielsens sag lå hen hos Skat, svindlede hun ifølge sigtelsen imod hende for 14,5 mio. kr.

I alt er hun mistænkt for at have svindlet for over 120 mio. kr. mellem 1993 og 2018.

BRANCHENYT
Læs også