Serier

Covid-19: Følg antallet af smittede, indlagte og vaccinerede

De nyeste coronatal og vaccinetal: Her kan du se de daglige opdateringer over, hvor mange der er indlagt, smittet og vaccineret mod covid-19 i Danmark.

Corona rammer verden
Hvor mange smittede er der i din kommune? Det kan du bl.a. se i denne artikel, hvor coronatallene dagligt opdateres.

Coronasituationen udvikler sig konstant og har gjort det siden pandemiens indtog i Danmark. Jyllands-Posten forsøger her at give et aktuelt overblik over en række nøgletal.

Vi begynder med antallet af registrerede smittetilfælde og covid-19-relaterede dødsfald til dato samt det aktuelle antal indlagte.

Hvordan skrider vaccinationerne frem?

27. december startede man med at vaccinere de første danskere, hvilket kan være med til at bøje smittekurven nedad.

Hvordan den danske vaccineudrulning klarer sig i forhold til resten af verden kan du se i tabellen forneden.

Hvor stort er smittetrykket lige nu?

Særligt udviklingen i antallet af indlagte kan fungere som en indikation på, hvordan pandemien påvirker det danske samfund og ikke mindst sundhedssektoren i Danmark. Her ses udviklingen over tid.

I mellemtiden giver det daglige antal smittetilfælde og covid-19-relaterede dødsfald et billede af pandemiens aktuelle styrke i Danmark:.

Hvilke områder er hårdest ramt?

Ser man på kommunetallene for nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere gennem de seneste syv dage, kan man geografisk se, hvilke dele af Danmark, der er hårdest ramt lige nu.

Hvorvidt en kommune bliver underlagt særlige restriktioner afgøres imidlertid på baggrund af den såkaldte testjusterede incidens, der fremgår af det blå kort.

I oversigten forneden kan du se, hvordan situationen har udviklet sig i hver af landets 98 kommuner:

Hvordan er situationen i Europa?

Uden for landets grænser holder ECDC øje med smittetrykket i de europæiske regioner. I modsætning til de danske myndigheder, der oplyser incidensværdier for en periode på syv dage, tager de europæiske myndigheder udgangspunkt i en periode på 14 dage.

De er bl.a. disse tal, myndighederne skeler til, når de udarbejder rejsevejledninger. De specifikke regler for, hvornår en region betragtes som højrisikoområde kan findes på um.dk.

Læs også