Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tunge tømmermænd i milliardfond

Kommentar: Lundbeckfonden er i færd med en uventet kostbar oprydning efter års dårlig ledelse og strategiske fejlskud i sine største selskaber. Men der er ikke andre at skyde skylden på.

I sidste ende er forvaltningen og fremtidssikringen af Lundbeckfondens formue bestyrelsesformand Jørgen Huno Rasmussens ansvar.  
Foto: Cecilie Smetana

Lundbeckfonden har fået store tømmermænd efter jubelfesten over at have hyret tre superchefer til sine tre største selskaber, de børsnoterede Lundbeck og ALK-Abelló samt Falck. Med de to detroniserede kronprinser i Novo Nordisk, Kåre Schultz og Jakob Riis, og den hjemkomne Carsten Hellmann var der sat et kraftfuldt, kompetent trekløver i spidsen til at skabe tiltrængt værdi for aktionærerne. Det er lettere sagt end gjort.

Succeshistorien er Lundbeck, hvor Kåre Schultz på rekordtid fik optimismen og de økonomiske resultater tilbage på ret køl. Med en effektiv sparekur, en fokuseret forsknings- og udviklingsstrategi og et hav af opjusteringer af resultatprognoserne fløj aktiekursen til himmels. Smilene blev bredere og bredere hos en af Danmarks største erhvervsfonde med Lene Skole i spidsen...

BRANCHENYT
Læs også