Debat

Svensk telebryllup er TDC's vej ud af krisen

Kommentar: Tele2 lægger sig sammen med Com Hem, som TDC har set langt efter i årevis. Det åbner for en kommende dansk-svensk fusion, der kan få TDC ud af års dødvande.

Den nuværende topchef i Ørsted, Henrik Poulsen kan på forunderlig vis være med til at sikre fremtiden for sin gamle arbejdsplads, TDC. Han kan være brobygger for en fusion mellem TDC og det Kinnevik-orkestrerede svenske tele-bryllup mellem Tele2 og Com Hem. Henrik Poulsen er nyudnævnt næstformand i Kinnevik.
Foto: Mik Eskestad

Det er mørkest, lige før det lysner. Denne uges svenske telefusion sender et tiltrængt lysglimt mod kriseramte TDC. På overfladen har den danske telekoncern spillet alle kort af hånden for at overleve som selvstændigt selskab. Det er efterhånden svært at se TDC som andet end lillebror i enhver tænkelig, fornuftig konsolidering af de nordeuropæiske markeder for mobiltelefoni, kabel-tv og bredbånd.

Denne uges fusion mellem de to svenske selskaber Tele2 og Com Hem skaber en stor udfordrer til Telias dominerende position på den anden side af Øresund. Men det kan også hjælpe TDC med at realisere drømmen om at samle infrastrukturen for kabel-tv og bredbånd i hele Skandinavien i ét selskab...

Læs også