Serier

Hovedjægerne skal have ny ammunition

Kommentar: Headhunterne er ude i en overlevelseskamp. Kunderne kommer i fremtiden til at finde de fleste af deres ledere selv. 

Hovedjægerne
»Vores præmis er, at internt talent er meget billigere og mindre risikabelt.« Managing partner Kai Hammerich fra Korn/Ferry har set skriften på væggen og er ved at omdefinere kerneforretningen fra rekruttering til talentudvikling. 
Foto: Gregers Tycho

Ledelse er en ofte overset forskel på succes eller fiasko i dansk erhvervsliv. Det er aldrig helt nemt at sætte gode lederevner på formel, men de fleste kan genkende dem, når de ser og oplever dem. Men det er heller ikke en hverken konstant eller entydig størrelse. Hvad der er god ledelse i dag, er det nødvendigvis ikke i morgen. Hvad der er god ledelse i den ene virksomhed, er det formentlig ikke i en anden. Og god ledelse hænger ikke på træerne. 

Det gør den slet ikke for tiden. Det er efterhånden en sønderbanket kliché, hvor kraftige omvæltningerne er for danske selskaber, der skal stå imod presset fra nye rivaler, nye teknologier og nye trusler for at bevare konkurrencekraften - og det er langtfra nok. Hvis selskabet også skal sikre sin fremtid, skal der hele tiden satses. Eksistensberettigelsen er konstant på spil, og det er evig kritisk, i hvilke hænder virksomhedens skæbne lægges...

Læs også
Top job