Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bag tallene på store regnskabsdag: Tillid til fremtidens vækst afgør vindere og tabere

Kommentar: Alle de store børsselskaber kæmper for at overbevise aktionærerne om en stærk evne til at vokse i fremtiden. Tillid er kodeordet.

Aktiemarkedet var ikke imponeret over fremtidsplanerne for Novozymes, som Jørgen Buhl Rasmussen er bestyrelsesformand for. Væksten skal længere op. 
Foto: Jacob Ehrbahn

Det nemme facit på store regnskabsdag, hvor hele seks af de tungeste danske børsselskaber aflagde årsregnskab, er at se på kursreaktionerne i aktiemarkedet. Det gav tiltrængt oprejsning til FLSmidth og Vestas, mens Carlsberg og Novozymes blev slået omkuld. Lundbeck fik også en på kassen, hvorimod GN Store Nord klarede frisag med et solidt plus. Tre op og tre ned.

Investorer og aktieanalytikere skydes ofte i skoen, at de er for fokuserede på de finansielle resultater på kort sigt og ikke giver point for investeringer i fremtidig vækst. Derfor kan reaktionerne hos de "hysteriske kællinger", som tidligere finansminister Mogens Lykketoft har kaldt dem, ofte være vildledende. Men i denne brydningstid, hvor finanskrisen endelig er fortid, og opsvinget er en realitet i alle større globale økonomier, er fokus rettet mod at skabe vækst i fremtiden...

BRANCHENYT
Læs også