Debat

Dansk-tysk milliardfusion: Widex-familierne havde modet – og heldet

Kommentar: Svineheld. Widex-fusion havner formentlig på børsen med Tøpholm- og Westermann-familierne i førersædet. GN Store Nord er den store taber.

71-årige Jan Tøpholm er medejer og bestyrelsesformand for Widex. Han sikrer med storfusionen med tyske Sivantos Widex på danske hænder. Men det bliver næste generation, der skal gøre fusionen til en succes. 
Foto: Widex

Det giver strategisk rigtig god mening. Familieejede Widex løfter sig med den foreslåede fusion med tyske Sivantos, det tidligere Siemens Audiology, direkte op i høreapparatindustriens top 3. Fra en faretruende marginalisering som den mindste af de toneangivende seks aktører har Widex nu fået teknologisk, markedsmæssig og ikke mindst finansiel tilstrækkelig muskelkraft til at stå distancen i den benhårde konkurrence mod GN Store Nord og især William Demant og schweiziske Sonova.

En succesfuld turnaround over de sidste 4-5 år har fået driftsindtjeningen i Widex op i højder, hvor en fusion med den næsten dobbelt så store tyske rival kunne begynde at give mening, når ejerfamilierne samtidig insisterede på at bevare kontrollen i den sammenlagte virksomhed. Det er lykkedes sammen med en kommende refinansiering af Widex/Sivantos med efterfølgende milliardudlodning til kapitalfonden EQT, Sivantos’ ejer, at sikre de danske ejerfamilier en ejerandel meget tæt på 50 pct...

Læs også
Top job