Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Loyal to Formalia

I Danmark smider vi dygtige og ambitiøse unge mennesker på porten og holder hånden over dømte storkriminelle som Gimi Levankovic.

Christian Strarup, MBA og samfundsdebattør

Justitsminister Søren Pape (K) og resten af folketingets lovelskende politikere flokkes om at komme først med bandepakker. Rockere og ungdomsbander skal bekriges - og med rette. Men desværre går en bande fri. Det er en bande, som er langt mere skadelig for landet end samtlige bander, som er omfattet af bandepakkerne. Vi kan kalde denne bande for Loyal to Formalia – for det er, hvad banden er.

Denne bande sætter al sund fornuft over styr i sin iver for at opretholde formalia. Uanset hvor tåbelig formalia er i befolkningens øjne. Loyal to Formalia krænker ikke blot enkeltindivider, men også de helt almindelige danskeres forståelse af, hvad der er ret og rimeligt.

I modsætning til de gængse bander som Hells Angels og Bandidos, så går Loyal to Formalia ikke rundt med rygmærker, og man ved ikke helt, hvem banden er og hvor mange medlemmer, der er. Det eneste, vi ved med sikkerhed, er, at de sidder højt placeret i statsadministrationen, og at de er gode til at trække på skulderen og dække sig ind under ”sådan er det jo”- automatreaktionen.

For nyligt gik det ud over Casper Olsen, der blev forvandlet til alenefar for en to måneder gammel baby, da moderen blev udvist til Filippinerne. Årsagen er noget så indlysende som boligforhold. De nybagte forældre boede i en lejlighed, hvor Caspers far står som lejer. Jo tak, det er jo helt indlysende for enhver, hvorfor Christina må ud af landet. Loyal to Formalia viste sin slagkraft og sikrede, at Danmark ikke skal brødføde den 'kriminelle' Christina, som på det strengeste havde forbrudt sig mod nogle komplet tåbelige regler.

Og hvem husker ikke Almedin fra Frederiksværk? En ung bosnier, som kom hertil med sin skizofrene far, og startede i gymnasiet for at få sig en uddannelse. Men helt efter Loyal to Formalias forskrifter fik han afslag på ophold og blev ekspederet ud af landet. Vi kan selv sagt ikke have folk i landet, som ønsker at skabe sig et liv, hvor de kan klare sig selv. Og så er det godt, vi har Loyal to Formalia til at træde i karakter. Sæt nu, hvis Almedin fik sig et arbejde og blev en god samfundsborger i Danmark. Det kan vi selv sagt ikke have.

Songül Yüksel, en mønsterelev fra Køge Gymnasium, skulle også ud af landet i en fart. For hun havde forbrudt sig mod formaliteterne. Og det kan vi selvsagt ikke have. Så lovens lange arm måtte meddele den unge tyrkiske pige, at hun skulle forlade landet. Men nu viste der sig en folkelig opbakning, og sagen tog en noget uheldig drejning set med Loyal to Formalias øjne. I sidste ende måtte daværende justitsminister Karen Hækkerup hjælpe Songül Yüksel. Faktisk blev Loyal to Formalia svigtet af stort set alle, der var kun støtte at hente fra Dansk Folkeparti, der holdt fast i udsmidningen.

Men vi uoplyste almindelige danskere skal ikke bekymre os. Loyal to Formalia gør et samfundsgavnligt arbejde, hvor man sørger for, at landet sparer en masse penge ved at forhindre, at vi skal brødføde folk som Christina, som nu er mange tusind kilometer væk fra sin nyfødte baby. Vi sparer en masse penge på at sende Almedin og hans skizofrene far tilbage til Bosnien, lyder det. Og vi har nemlig hårdt brug for pengene selv. Dem skal vi bruge, så vi kan forsørge Gimi Levakovic og hans kriminelle familie, som naturligvis skal have nærmest fri og uhindret adgang til statskassens midler.

I debatten om omskæring af drenge, er Loyal to Formalia på banen igen. Det er selvsagt langt vigtigere at håndhæve, hvad nogle mænd har nedskrevet i religionens hellige navn, end barnets ret til sin egen krop.

Christian Strarup, MBA og samfundsdebattør

Men det er ikke kun på udvisningsområdet, at Loyal to Formalia hærger. I debatten om omskæring af drenge er Loyal to Formalia på banen igen. Det er selvsagt langt vigtigere at håndhæve, hvad nogle mænd har nedskrevet i religionens hellige navn end barnets ret til sin egen krop. Også selvom de religiøse tekster er baseret på, hvad de har fået genfortalt af venner og bekendte, som godt nok ikke selv har hørt, hvad Gud sagde til Abraham, men det skal man jo ikke betvivle. Nej, så hellere betvivle barnets ret til egen krop. Eller rettere: Man bør kun betvivle drengebørns ret til egen krop. For Loyal to Formalia forsvarer naturligvis forbuddet mod at omskære kvinder. Hvordan man kan støtte det ene og gå imod det andet samtidig med, at man prædiker ligestilling mellem kønnene, er temmelig uforståeligt.

Lovlydige borgere bliver rask væk udvist af landet og nægtet statsborgerskab med afsæt i overtrædelser af færdselsregler eller formalia. Salige John Mogensen havde set det komme, da æteren fyldtes med hans sprøde stemme og ordene: »Der er noget galt i Danmark, Dybbøl Mølle maler helt ad helvedes til«. Men hvem ved. Måske er det bare os andre uoplyste danskere, som ikke kan se lyset i Loyal to Formalia.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.