Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

En god og en dårlig nyhed for Søren Skou

Presset letter på A.P. Møller-Mærsks topchef, selvom han har fået en ny hovedpine.

Langt fra alt går, som det skal for A.P. Møller-Mærsks topchef Søren Skou. Men der er ikke længere kun modvind, selvom han mister sin betroede højre hånd til en stor konkurrent. 
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Tågerne letter en smule for Danmarks største virksomhed, A.P. Møller-Mærsk. Det skyldes ikke, at transformationen over mod en mere integreret transport- og logistikforretning går hurtigere end ventet. Nærmere tværtimod. Men det bunder i, at det strukturelle pres på kerneforretningen, den søbårne containertrafik i Maersk Line, tilsyneladende aftager. Det skyldes ikke mindst tegn på, at containerrederierne selv i perioder med lav økonomisk vækst formår at tjene gode penge.

A.P. Møller-Mærsk opjusterede uventet sin resultatprognose forud for fredagens kvartalsregnskab med baggrund i primært en bedre omkostningskontrol og mere stabile fragtpriser i Maersk Line. Det er nye tider, at voldsomme priskrige ikke bryder ud, når væksten aftager. Det kan skyldes, at der er blevet færre containerrederier efter et ganske omfattende fusionsbal i de seneste år, men forhåbentlig også en strengere kapitaldisciplin i at kaste sig ud i hovedløse investeringer i nye skibe og dermed kapacitet, som markedet har svært ved at absorbere...

BRANCHENYT
Læs også