Debat

Tænk hvis alternativet faktisk er fornuftigt

Er Alternativets folketingsmedlemmer virkelig 10 tåbelige tilfælde med fødderne luftigt plantet på månen? Tjek CV’erne og smid en hæmmende overbevisning eller to.

Uanset politisk tilhørssted, så bliver Folketingets 179 medlemmer lidt mere spændende, hvis du investerer et par minutter i at lære dem at kende for andet end partibogstavet.

Sådan vil det være på tværs af alle partier, som rummer vidt forskellige personligheder og fagligheder indenfor den samme partifarve.

Jeg vil her give dig et billede af mine ni kolleger fra Alternativets folketingsgruppe som bygger på det, de lavede før, vi i 2015 kom i Folketinget. Læn dig tilbage og smid en hæmmende overbevisning eller to:

  • Torsten Gejl: Direktør for OCN Danmark siden 2005 og mangeårig leder og iværksætter. Medstifter af Alternativet og i dag blandt andet beskæftigelses- og socialordfører som politiker.
  • Pernille Schnoor: PhD fra Copenhagen Business School og ekstern lektor, PR- og kommunikationsrådgiver i det private samt gymnasielærer og uddannelseskonsulent. I dag trivsel- og sundhedsordfører med mange års erfaring fra kommunalpolitik.
  • Christian Poll: Civilingienør og miljøpolitisk rådgiver hos Danmarks Naturfredningsforening i mange år efter stillinger ved Danmarks Tekniske Universitet, Miljøstyrelsen og COWI. I dag ordfører for alt det grønne.
  • Ulla Sandbæk: Uddannet præst med mangeårigt virke i folkekirken. Desuden passioneret rettighedsforkæmper for udsatte grupper i ind- og udland igennem et helt liv og erfaren europaparlamentariker med tidligere bestyrelsesposter i Sex og samliv samt Amnesty. I dag blandt andet udviklingsordfører.
  • Uffe Elbæk: Iværksætter og leder igennem 30 år med internationalt anerkendte institutioner som KaosPiloterne og World Outgames på visitkortet. Forfatter til blandt andet “Ledelse på kanten” og tidligere kulturminister. I dag politisk leder og grøn statsministerkandidat.
  • Carolina Magdalena Meier: Senest centerleder for Videnscenter for Patientstøtte i Region Hovedstaden og tidligere leder af Nordisk Arbejdsmiljø ved Tryg. Uddannet Cand.scient.soc og i dag politisk ordfører.
  • Roger Matthisen: Erhvervscoach og professionel skuespiller uddannet ved henholdsvis Statens teaterskole og CBS i engelsk, kommunikation og økonomi. Iværksætter og i dag blandt andet ordfører for et sammenhængende Danmark.
  • Josephine Fock: Uddannet jurist og erfaren forhandler med tung ledelsesbaggrund som sekretariatschef ved bl.a. Offentlige Ansattes Organisationer, Sundhedskartellet og CFU. Medstifter af Alternativet og i dag finansordfører med mere.
  • Rasmus Nordqvist: Designer fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, underviser i Berlin og Danmark og International brand manager ved danske Bitte Kai Rand. Medstifter af Alternativet og i dag klima-, EU- og udenrigsordfører.

Lur mig, om ikke vi i ny og næ kan fostre en fornuftig tanke, der har gang på jord og skaber politisk grobund for et fortsat fremragende Danmark.

Tak for din nysgerrighed.

Læs også
Top job