Debat

Kursmassakre på 65 pct. fra toppen: Pandora har desperat brug for en ny Bottoli

Kommentar: Aktiemarkedets tillid til Pandora-boss er banket helt i bund. Et comeback kræver et mirakel. Ansvaret ligger nu hos bestyrelsesformanden.

Alles øjne er nu rettet mod bestyrelsesformand Peder Tuborgh for at redde Pandora ud af den aktuelle krise. 
Foto: Joachim Ladefoged

Pandora er ude på en helt klassisk deroute. Det har virksomheden prøvet før. Der er ikke mange, der har glemt den famøse nedjustering af resultatprognosen for syv år siden, der kostede topchefen livet. Men livlinen sad i bestyrelsen, en italiener ved navn Marcelo Bottoli, der på rekordtid fik rettet smykkekoncernen op, så da en ny adm. direktør kunne sætte sig i chefstolen, var den rette kurs sat.

Nu er Pandora på den igen. Aktiemarkedets tillid har været dalende i lang tid, men mandagens nedjustering af resultatprognosen - kun otte måneder efter at have udstukket nye langsigtede finansielle målsætninger på en kapitalmarkedsdag - er katastrofal. På overfladen er nedjusteringen til at overskue, men hvis der korrigeres for en større effekt af opkøb og en forhøjelse af antallet af nyåbnede butikker i år, bakker salget i de eksisterende butikker...

Læs også
Top job