Debat

Widex-familier skal gøre klar til en hurtig tysk skilsmisse

Kommentar: Det bliver langt fra let for Widex at få den store milliardfusion med Sivantos til at virke. Men det dansk-tyske ægteskab har heldigvis en bagkant.

Det er modigt af Jan Tøpholm (tv.) og Anders Westermann, der sammen med deres familier ejer Widex, at gå ind i et partnerskab med EQT og Sivantos. Det rummer et stort potentiale, men spørgsmålet er, hvor stor prisen bliver for at komme op i den absolutte top i den globale høreapparatindustri. 
Foto: Widex (Collage: Finans)

Der er intet joint venture, der fungerer, og det kommer det her heller ikke til. Mens Widex venter på godkendelsen af sit ægteskab med det kapitalfondsejede tyske Sivantos, kan ejerfamilierne bag den danske høreapparatproducent godt gøre klar til en hurtig skilsmisse. Fusionen kan nemlig meget nemt udfordre Westermann- og Tøpholm-familiernes værdier til det yderste. Og lidt til.

Den første test kommer, når den samlede koncerns skattepolitik skal fastlægges. Her har Sivantos’ ejer valgt at lægge hovedsædet og visse udviklingsaktiviteter i Singapore mod til gengæld at opnå en særdeles lukrativ skatteaftale, der reducerer den samlede koncerns skattebetalinger markant. Den vil Widex/Sivantos-fusionen videreføre, da det er besluttet, at det sammenlagte selskab – i hvert fald som udgangspunkt – fødes med to hovedsæder...

Læs også
Top job