Debat

Lego-boss har ikke bestået endnu

Kommentar: Omkostningsreduktioner og nemme sammenligningstal giver Lego den efterspurgte stabilisering i første halvår. Men Niels B. Christiansens første rigtige test kommer i højtiden for julegaver.

Legos nye topchef, Niels Bjørn Christiansen, præsenterer sit første årsregnskab. 
Foto: Joachim Ladefoged

Det er hæderlige regnskabstal, som Legos topchef Niels B. Christiansen har offentliggjort for udviklingen i første halvår. Når der ses bort fra vigende valutakurser, især den amerikanske dollar, er omsætningen flad, mens driftsindtjeningen er oppe med 4 pct. I danske kroner er der dog tilbagegang over hele linjen. Men resultaterne får den tidligere Danfoss-boss, der har siddet i det varme sæde i Billund i knap et år, til at bedyre, at Lego er på rette vej til at stabilisere forretningen i år og skabe fundamentet for at vende tilbage til vækst på langt sigt efter skuffende resultater i store dele af 2016 og 2017.

Men der er ingen grund til at glæde sig for tidligt. Sammenligningstallene er mere end barmhjertige. Salget var i første halvår sidste år plaget af alt for store lagre efter en uheldig julehandel i 2016, mens omkostningerne i den første halvdel af i år er meget lavere, efter at Lego har skåret omkring 8 pct. af arbejdsstyrken svarende til 1.400 medarbejdere. Lego offentliggør kun størrelsen på medarbejderstaben én gang om året, så der er ingen nye tal, men Lego gik ind i 2018 med over 1.500 færre medarbejdere, end da året begyndte. ..

Læs også
Top job