Debat

Svært generationsskifte presser sig på i Danfoss

Kommentar: Arvefølgen i toppen af Danmarks største industrivirksomhed skal snart besluttes. En strid om magten skal forhindres i tide.

Jørgen Mads Clausen sidder for bordenden i en toptunet industrivirksomhed. Men det trækker ud med at fastlægge rollerne for Clausen-familiens fremtidige lederskab.  
Foto: Joachim Ladefoged

Jørgen Mads Clausen, der i årtier har personificeret Danmarks største industrivirksomhed, fylder snart 70 år. Han kan se tilbage på de seneste over 20 år som enten adm. direktør eller bestyrelsesformand for Danfoss. Han er uden tvivl Mr. Danfoss og har med stor dygtighed globaliseret Als-virksomheden til en efter danske forhold mastodont med et årligt salg på lige under 50 mia. kr.

Den runde dag er en kærkommen lejlighed til at indlede generationsskiftet i toppen af Danfoss. Men sådan skal det ikke være. Sidste års chefskifte, hvor den mangeårige andenmand, Kim Fausing tager over efter sin forgænger, den nuværende Lego-boss Niels B. Christiansen, har tilsyneladende revitaliseret hans rolle som formand for bestyrelsen og givet ham mod på at holde en ny strategiperiode. Men det kan meget nemt dække over vanskelighederne med at bygge bro til næste generation i Danfoss-hierarkiet...

Læs også
Top job