Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Den digitale revolution er blevet fartblind

Kommentar: Big Techs dominans er så stor, at internettet skal reguleres strammere og ikke mindst reorganiseres. Kontrollen skal tilbage til brugerne.

Opfinderen af the world wide web, Tim Berners-Lee, var på scenen til den store Websummit-konference med sit budskab om at beskytte brugerne på internettet bedre, gøre adgangen til data mere fri og ikke mindst reducere tech-giganternes dominans. 
Foto: AP Images

Den digitale revolution rummer enorme muligheder for borgerne, mange gevinster for virksomheder og massive fremskridt for samfundet. De nye teknologier kan være med til at sikre opfyldelsen af FN’s mål for bæredygtighed, der på alle måder vil gøre kloden til et bedre sted at være. Men det forudsætter, at den digitale revolution ikke kører i grøften.

Det er svært ikke at blive revet med, når 70.000 tech disciple kaster sig ud i næsten en hel uges tilbedelse af de seneste teknologiske landvindinger på en af verdens største konference for internettets velsignelser, Websummit i Lissabon. I en heksekedel af tusindvis af taler, præsentationer, diskussioner og uendelige netværksmøder forsøger alle at finde den yderste frontlinje for den nyeste innovation. Alt sitrer af, at det gælder om at komme først, tøven er ikke tilladt, og at det digitale tog har forladt perronen - selv indenfor de mest konservative brancher. ..

BRANCHENYT
Læs også