Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Her er løsningen på jeres ulidelige forsinkelser, DSB

Man behøver ikke at lede langt efter en løsning på de evindelige strejker blandt DSB's personlage: De førerløse tog i Metroen.

Onsdag morgen kunne passagerne i DSB få fornøjelsen af at komme for sent på arbejde, mens de stod på en togstation og blafrede i efterårsvinden. Mange af DSBs medarbejdere strejkede nemlig.

Men her er de gode nyheder: Heldigvis er strejker og arbejdsnedlæggelser snart ovre, for når DSB-personalet møder på arbejde en af dagene, er de erstattet af robotter. Seriøst? Nej. Desværre. Men det burde mange af dem nok være.

For det første flytter teknologien sig lige nu hurtigt, og der er store penge at spare, når man automatiserer og indfører ny teknologi i sin virksomhed. Faktisk er digitaliseringen stadig undervurderet blandt mange. Jeg møder ofte skepsis, når vi digitaliserer enorme mængder af bilag blandt revisorer, bogholdere og blandt virksomhedens papirarbejde i almindelighed. Typisk er svaret »jamen, vi plejer at taste bilag ind manuelt, og det virker,« eller »hvad skal vinde lave, hvis robotterne tage over?«. Det korte svar er, at når digitaliseringen rammer dit arbejde, skal du bruge dit hoved og opkvalificere dig til videnstunge arbejdsopgaver. Samtidig får du fornøjelsen af at blive langt hurtigere til dit arbejde.

De mange manuelle processer, som involverer mange mennesker, er slet og ret meget dyre. Processerne er typisk langt mere komplekse, end de bør være, hvilket er dyrt i personale og øger risikoen for fejl. Det handler også om mere end blot at reducere omkostningerne for dig som virksomhedsejer. Her vender vi tilbage til DSB: Forsinkelserne denne onsdag morgen betyder nemlig, at tusindvis af kunder mister værdifuld tid, når de venter forgæves på perronen.

Det er ikke kun det offentligt-ejede DSB, der vil kunne spare penge hvis man automatisere. Kunder vil slippe for enorme mængder af spildtid, hvis DSB fik omlagt deres tog i tråd med metroen: Ingen strejker, ingen omkostninger til personale, ingen sygemeldinger, intet kompetencetab, når folk bliver syge, stopper eller skal på ferie. Ingen oplæring, ingen brokkehoveder.

Selvfølgelig er teknologi ikke gratis, men mit forsigtige bud er, at den typiske virksomhed kan spare op imod 70-80 pct. af deres omkostninger eller blive 10 gange hurtigere, hvis de tager teknologien til sig. Det samme gælder helt sikkert for DSB.

BRANCHENYT
Læs også