Debat

Selvfølgelig er øget revisionspligt en dødssejler

Løsningen på at fange skattesnyderi handler i høj grad om, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) vender blikket indad og får skabt nogle enklere skatteregler, skriver direktøren for Arbejdsgiverne.

Foto: Jens Dresling

Efter længere tids debat om en tilbagerulning af lempelserne i revisionspligten slår en ny undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen og Skattestyrelsen fast, at det ikke er løsningen.

Den slår til gengæld en pæl igennem, at den lempede revisionspligt skulle kunne fange skattesnydere. Rettere sagt ”landets største skattesnydere”, som en anklagende skatteminister Karsten Lauritzen (V) har kaldt de mindre virksomheder tidligere.

Nu viser undersøgelsen, at hans angreb på den lempede har været uberettiget. For de mindre virksomheder får ikke færre fejl i deres regnskaber og skatteangivelser ved at bruge fuld revisionspligt. Derimod har de mindre virksomheder sparret hele 1,6 milliarder på den lempede revisionspligt. Besparelser, som har ført til flere arbejdspladser.

Vi i Arbejdsgiverne støtter i høj grad op om undersøgelsens resultater. For selvfølgelig ville det ikke hjælpe på skattesnyd at øge revisionspligten - det ville i højere grad ramme de mindre virksomheder på pengepungen. Et revideret regnskab koster 20.000 kroner, og det er en del penge for vores medlemsvirksomheder.

Problemet ligger i de komplicerede skatteregler, som virksomhederne ikke forstår. Skat vurderer selv, at kun 10 procent snyder bevidst. Og de indviklede skatteregler er en af hovedudfordringerne for de danske virksomheder i forhold til at drive forretning, konkluderede World Economic Forum i en analyse fra sidste år.

Løsningen på at fange skattesnydere er og bliver ikke øget revisionspligt. Løsningen er, at Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vender blikket indad og får skabt enklere skatteregler og bedre vejledning.

Simpelthen, at han får strammet op i stedet for at lade de mindre virksomheder blive genstand for politisk rovdrift.

Af Mads Graves, adm. direktør hos Arbejdsgiverne.

Læs også
Top job