Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Novo skal sætte hensygnende milliardforretning i spil

Kommentar: Medicinalselskabet bør tænke stort for at genopfinde sine skrantende biopharm-aktiviteter. Det kan medføre en fusion eller en separat børsnotering.

Nordmanden Helge Lund er den relativt nye bestyrelsesformand for Novo Nordisk, og det kan åbne for strukturelle løsninger på medicinalkoncernens udfordringer med sine aktiviteter indenfor vækst- og bløderforstyrrelser i Biopharm-divisionen. 
Foto: Arkiv

Novo Nordisk har prøvet det én gang før. Med stor succes. Det er tid til at gøre det igen. Nordens mest værdifulde selskab skal på ny splittes op. Men denne gang skal de udskilte aktiviteter forsøges bortfusioneret, da det sagtens kan vise sig at give den største værdi for aktionærer, medarbejdere, patienter og det omkringliggende samfund.

Danmarks største medicinalselskab blev i 2000 spaltet i to separate børsnoterede selskaber. Det gav enzymgiganten Novozymes egne ben at stå på, og det har frem til de seneste tre-fire års vækstkrise været en stor succes. Det var netop hensynet til enzym-aktiviteternes udfoldelsesmuligheder udenfor Novo Nordisk-koncernen, der vægtede højere end interne synergier og veneration for historien. Det gav ledelsen større handlefrihed, flere vækstmuligheder, og det gav ikke mindst en aktionærkreds, der passede til Novozymes’ risikoprofil. ..

BRANCHENYT
Læs også