Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Coop-boss sparer op til det endelige opgør om fremtiden

Kommentar: Redningen af den andelsejede supermarkedskoncern er en sammenlægning af de mange kæder, mere turbo på digitaliseringen og en forenkling af ledelsesstrukturen. Det vil gå ud over de selvstændige brugsforeninger.

Topchef Peter Høgsted har svært ved at være i sig selv af bare utålmodighed for at strømline Coop og få fremtidssikret den andelsejede dagligvarekoncern. Det vil kræve et stort opgør med et modstræbende bagland.   
Foto: Nanna Navntoft

Det er svært at se det ved første øjekast. Men den kronisk trængte dagligvaregruppe Coop er på de indre linjer i gang med en gigantisk oprustning for at vende de seneste års defensiv til en offensiv. De økonomiske resultater er på trods af koncernchef Peter Høgsteds mange mellemregninger og korrigerende forbehold stærkt utilfredsstillende. Selvom det andelsejede Coop har et højere formål end at tjene penge, så hjælper det ikke meget, hvis forretningsmodellen ingen bæredygtig fremtid har.

Der er to overskyggende udfordringer. Der tjenes alt for få penge, og omsætningen er i bedste fald stagnerende. Coop har på mange måder brug for at få indtjeningen op, og intet selskab kan i længere tid leve med et faldende salg. Coop skal hurtigst muligt bringe sig selv i en position, hvor det formår at vokse igen. Årsregnskabet for 2018 kan næppe kaldes for mere end acceptabelt, når den uundgåelige oprydning i Fakta tages i betragtning. Men den er en forudsætning for at lægge grundstenene til et sundere og stærkere selskab. Salget af et større ejendomskompleks polstrer krigskassen til knap 4 mia. kr...

BRANCHENYT
Læs også