Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ny Ambu-boss kommer til at skrue ned for børsblusset

Kommentar: Det er en mere end problematisk udskiftning på chefposten i medico-kometen Ambu. Der er på den korte bane kun dårlige nyheder i vente for aktionærerne.

Det er i sidste ende bestyrelsesformand Jens Bagers ansvar, at Ambu har den rigtige ledelse og udskiftningen af den succesfulde Lars Marcher med en ambitiøs karriere-nomade med en lang fortid i Johnson & Johnson. 
Foto: Arkiv

Medico-koncernen Ambus nu afgående topchef Lars Marcher deler vandene. Det er umuligt ikke at have en holdning til den frembrusende erhvervsleder, der ikke er bange for at lufte sine store ambitioner, rage et af Danmarks største bonusprogrammer til sig og ellers føre sig aggressivt frem i medierne, når han møder kritik. Men hans økonomiske resultater i spidsen for det nykårede C25-selskab kan ingen – i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt – sætte en finger på.

Lars Marchers yderst overraskende fratrædelse kommer utidigt. Det er midt i en strategiperiode. Det er midt i en periode med lanceringer af afgørende nye produkter. Det er midt i en periode, hvor Ambus aktiekurs efter en meget volatil periode langt om længe ser ud til at være kommet i mere smult vande trods stor uro på børsmarkederne. Der er ingen tvivl om, at det ikke er 57-åriges Lars Marchers idé at gå på tidlig pension. Der kan derfor kun være to forklaringer. ..

BRANCHENYT
Læs også