Debat

Efter 150 års dramatiske rutsjeture: GN Store Nord er tæt på at forløse Tietgens storhedsdrøm

Kommentar: Bedre sent end aldrig. GN Store Nord står langt om længe med muligheden for at opfylde sin berømte stifters vision om en innovativ tech-kæmpe i Danmark. Men det kræver en delikat balancegang.

Det er GN Store Nords stærke bestyrelsesformand, 71-årige Per Wold-Olsen, der står som selskabets redningsmand og arkitekt bag de seneste års store værdiskabelse for aktionærerne. 
Foto: Mik Eskestad Foto: Mik Eskestad

Det er nærmest et mirakel, at det danske erhvervsklenodie GN Store Nord i næste uge fejrer sin 150 års fødselsdag. En række eksistentielle kriser kunne nemt have lagt det gamle Tietgen-selskab i graven. Det er for de mindre historieinteresserede nærliggende at udråbe C25-selskabet til en fuldtonet erhvervssucces med en aktuel børsværdi på næsten 50 mia. kr., vækstrater der måles i to cifre og en grundfed indtjening. Men havde det ikke været for et mindre opkøb i 1977, en stædig bestyrelse, der i 1990 overhørte rådet fra landets bedste virksomhedskonsulenter og utilstrækkelige købstilbud på selskabet midt i den store krise i 00’erne, havde der ikke været noget GN Store Nord i dag...

Hvis du allerede har adgang
BRANCHENYT
Læs også