Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Tre nemme greb, der sætter gang i turismemotoren

Vi skal fortsætte det gode arbejde med turismesektoren, og her står særligt tre greb øverst på den politiske ønskeliste.

Turismen er motor for vækst og udvikling i hele Danmark og skaber oplevelser, som kommer både gæster, arbejdspladser og lokalsamfund til gode. Hvis man læser Visit Denmarks seneste analyse, så viser opgørelsen, at den samlede turismeomsætning er steget med imponerende 28 mia. kr. om året siden 2017 og i dag runder 128 milliarder kroner.

Vi skal fortsætte det gode arbejde med turismesektoren, og her står særligt tre greb øverst på den politiske ønskeliste.

Det første handler om udvikling langs vores kyster. Det bliver i de kommende år nødvendigt at prioritere flere midler til kystsikring. Vi bør benytte lejligheden til at sikre sammenhæng mellem kystbeskyttelse og turismeudvikling, så vi skaber nye oplevelser til både turister og lokale borgere. Muligheden for udviklingszoner skal udnyttes bedst muligt, så virksomheder og borgere, uden alt for mange administrative besværligheder, kan sætte skub i væksten i vores kystområder.

Det andet handler om at sikre flere turister helt året. Danmark har meget at byde på, også udenfor sommermånederne. For at sikre en længere turistsæson, hvor der også er gæster og liv langs kysterne i vintermånederne, skal vi kunne holde husene varme året rundt. Høje energipriser gør nemlig danske tilbud til turisterne dyrere og gør det sværere at tiltrække gæster til Danmark. Med Finansloven for 2019 kom vi et stykke af vejen, da vi ligestillede elopvarmede sommerhuse med elopvarmede helårsboliger for forbrug, der overstiger 4.000 kWh om året. For at styrke konkurrenceevnen for feriehusudlejning hele året rundt bør vi flytte grænsen helt ned til 2.000 kWh.

Tilsidst skal vi gøre det billigere for for campingturismen. Mens campingturisme vokser kraftigt i Sverige og Tyskland er antallet af campingovernatninger i Danmark faldende. Vi bør afskaffe nogle af de unfair afgifter, som campingturismen i dag er underlagt. Blandt andet ved at fjerne vandafledningsafgiften og give fuld fradragsret for alle energiafgifter på campingpladser. Og så skal grundskyldspromille for campingpladser ligestilles med landbruget.

Samtidig skal vi gøre op med den urimelige beskatning af campingvogne, der i dag beskattes tre gange hårdere end en mellemklassebil og otte gange hårdere end en trailer.

Det fald i kystturismen, vi har set over de seneste år skal vendes. Vi skal sætte gang i turismemotoren og skabe vækst og arbejdspladser over hele Danmark.

BRANCHENYT
Læs også