Debat

Ambu-formand dumper med et brag

Kommentar: Pilen peger i stigende grad på bestyrelsesformand Jens Bager og resten af bestyrelsen, når det gælder ansvaret for kursmassakren i den danske medico-aktie.

Jens Bager har ikke haft en særlig heldig hånd på det seneste. Formandssædet i Ambu er brandvarmt, mens han sidste år efter kort tid fratrådte embedet som formand for Grundfos Fonden på grund af uenighed om strategien.   
Foto: Arkiv

Ambus bestyrelsesformand Jens Bager bliver ved med at skyde sig selv i fødderne. Det har han faktisk gjort i lang tid efterhånden, så han har fået mere end et par skudhuller i sin professionelle bestyrelseskarriere. Det er ikke kun fyringen af den tidligere topchef Lars Marcher og sidste sommers uhørt store salg af sine egne Ambu-aktier, der vækker mere end almindelig opsigt i de danske ledelseskredse.

Bestyrelsesarbejde handler i bund og grund om at varetage virksomhedens tarv på bedst mulig måde ved at sikre en langsigtet, stabil værdiskabelse for alle interessenter, hvor aktionærerne som oftest er de mest krævende. Her står ledelse, strategi, risikostyring og kapitalberedskab som de bærende pejlemærker. Et hurtigt blik på aktiekursens himmelflugt og tilsvarende nærmest uendelige deroute har Jens Bager et kæmpe forklaringsproblem overfor aktionærerne. Det er alt andet end stabilt. ..

Læs også