Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Elselskabers bestyrelser skal lære et nyt ord: Uafhængighed

Arbejdet med god selskabsledelse i andelsejede forsyningsselskaber er kommet solidt fra start. Men der er alligevel brug for en ny begyndelse.

Seas-NVE's adm. direktør Jesper Hjulmand er en af de topchefer i forbrugerejede selskaber, der kan nyde godt af, at branchen endelig er begyndt at arbejde med god selskabsledelse. 
Foto: PR Seas-NVE

Det er altid godt at starte med at rose. De forbrugerejede forsyningsselskaber i Danmark er begyndt at arbejde med god selskabsledelse. Det er befriende, selvom det er sket alt for sent. Det tog over 15 år fra de første anbefalinger for god selskabsledelse for børsnoterede selskaber så dagens lys til, at en af de brancher, der forvalter den mest kritiske infrastruktur i Danmark, også så sig nødsaget til at forbedre sine ledelsessystemer.

Men det er ikke sket uden sværdslag. Der var brug for et vist eksternt pres, hvor diverse skandalesager om magtmisbrug, milliardstore fejlinvesteringer og direkte frås med kundernes eller snarere ejernes penge gjorde det nødvendigt at stramme op. Det giver sig selv, at hvis rammerne for hele ledelsessystemet er forkerte, vil det eneste bolværk mod nye fadæser være topledelsens egen moral, personlige integritet og sunde fornuft. Det vil i mange tilfælde række. Men det må ingen forlade sig på...

BRANCHENYT
Læs også