Debat

Ballade i Sydbank varsler revolution

Magtkampen i landets fjerdestørste bank afslører alvoren i de massive udfordringer, som topledelserne kæmper med - og som unægtelig vil medføre store forandringer.

Torben Nielsen er fratrådt som formand for bestyrelsen i Sydbank med øjeblikkelig virkning og hiver tre andre bestyrelsesmedlemmer med sig. Det er et yderst usædvanligt skridt, og det smider Sydbank ud i en akut krise. 
Foto: Arkiv

Halvdelen af de repræsentantskabsvalgte bestyrelsesmedlemmer i Sydbank, herunder formandskabet har i utide trukket sig. Det afslører en afgrundsdyb splittelse internt i bestyrelsen og mellem dele af bestyrelsen og direktionen med den mangeårige topchef Karen Frøsig. Den opsigtsvækkende og dramatiske udtræden forklares officielt med ”uenighed om governance og den fremtidige strategi”.

Det er i diverse erhvervsmedier på basis af anonyme kilder blevet udlagt som en strid om behovet for at gøre noget drastisk ved Sydbanks utilfredsstillende økonomiske resultater og aktiekrise på børsen. Det har centreret sig omkring kravet om en større hestekur for at nedbringe de for høje omkostninger - eller indlade sig på at sætte Sydbanks selvstændighed på spil og starte forhandlinger om en sammenlægning med en anden bank for at løse udfordringerne med indtjeningen. ..

BRANCHENYT
Læs også