Debat
BREAKING

Radius-salg til SEAS-NVE er en historisk brøler

Et lokalt forankret, kundeejet elselskab er ingen god ejer af Radius. Fejlen bliver næsten dobbelt så stor, da den tidligere budpartner ATP er ude.

Det er en årelang drøm, der går i opfyldelse for adm. direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, hvis det endelig lykkes at overtage Ørsteds elforretning. 
Foto: PR Seas-NVE

Det blev den forventede politiske rævekage. Ørsted har gennemtrumfet sin vilje om at sælge sin elforretning for en hulens masse milliarder. Det andelsejede sjællandske energiselskab SEAS-NVE får sin hedeste drøm opfyldt og overtager Radius for 21,3 mia. kr. Det ligner den velkendte løsning med Dannebrog drysset ud over det hele, når det handler om kritisk infrastruktur. Men aftalen forpasser en historisk mulighed for at få ryddet op i de mange dårligdomme i den danske forsyningssektor og vanskeliggør den grønne omstilling.

På overfladen ser alt godt ud. Den statskontrollerede energimastodont kan nu fokusere endnu stærkere på sin vision om at blive et af verdens største grønne energiselskaber. Politikerne satte ellers en kæp i hjulet tidligere på året, da frygten for, at kritisk dansk infrastruktur skulle lande i hænderne på de forkerte, blev for stor, og salget af Radius blev stoppet. Den eneste politisk spiselige løsning var derfor et salg til enten en statskontrolleret enhed eller et dansk forbrugerejet foretagende. ..

BRANCHENYT
Læs også