Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Uroen ulmer i Jordan: Mellemøstens mest stabile land krakelerer

Som et af Mellemøstens mest stabile lande spiller Jordan en nøglerolle for Vesten. Men den tidligere så populære Kong Abdullah er kommet i modgang og forsøger at afværge folkelige protester over økonomisk stagnation og massive flygtningestrømme.

Jordans Kong Abdullah kom til magten i 1999. Foto: AP

Klemt inde blandt nogle af de mest konfliktfulde lande i Mellemøsten har Jordan det seneste årti oplevet en voldsom påvirkning fra områdets borgerkrige og flygtningestrømme. Det har fået den tidligere vækstøkonomi til at stagnere, og samtidig har det sat landets politiske stabilitet under pres.

Derfor kæmper Jordans Kong Abdullah med store udfordringer for at genoprette økonomien i et af Mellemøstens historisk mest stabile lande. Kongen er fortsat relativt populær blandt mange jordanere, som nærer håb om, at han formår at bringe bedre tider til landet. Han har nemlig præsteret det før. Da han kom til magten i 1999, indledte han med at liberalisere økonomien, og det førte til en buldrende vækst i 00’erne med årlige vækstrater på 8 pct. i gennemsnit...

BRANCHENYT
Læs også