Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Galskaben må stoppe: Split PostNord op nu

Det giver ikke mening at lade befordringspligten for breve i Danmark ligge i samme selskab som de kommercielle aktiviteter.

PostNords danske direktør, Peter Kjær Jensen har langt fra fået styr på brevforretningen i Danmark på trods af de seneste års store omvæltninger og finansielle støtte. 
Foto: Martin Lehmann

(Rettet fredag den 6. december kl. 14.50: I første udgave af denne kommentar stod der fejlagtigt, at PostNord har monopol på brevforsendelser i Danmark. Det blev ophævet 1. januar 2011)

Det er sagt før, men der er åbenbart brug for at gentage det. Den seneste nødløsning for PostNord i Danmark i form af en akut kapitalindsprøjtning understreger det presserende behov for at gentænke den dansk-svenske postkoncern. Sammenblandingen af en dyr befordringspligt og kommercielle aktiviteter skævvrider ikke kun den frie konkurrence, men er også et tungt åg for PostNords muligheder for at opbygge en bæredygtig konkurrencekraft på lang sigt. Derfor er løsningen også en opsplitning i tre dele, hvor befordringspligten for brevforsendelser i Danmark og Sverige placeres i hver sit selskab med den hastigt voksende nordiske, kommercielle logistikforretning som det tredje ben...

BRANCHENYT
Læs også