Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Den blodrøde finanslov gør ALLE danskere fattigere

Regeringens finanslov vil ramme alle negativt - rig som fattig. Men de fattigste må betale den højeste pris.

Den socialdemokratiske regering har lavet en finanslov sammen med Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet.

Afgifterne på bæreposer og engangsservice tredobles. Prisen på cigaretter og tobak stiger kraftigt fra det nuværende niveau omkring 40 kroner til 60 kroner i 2022. Bevillingerne til grænsekontrollen fjernes. Millioner til kvoteflygtninge afsættes. Arveafgiften på familieejede virksomheder tredobles.

Det er bare nogle af de mange negative ting, finansloven indebærer. Faktisk står det så grelt til, at ALLE danskere bliver fattigere af finansloven, hvilket tal fra Finansministeriet viser.

Sygeplejersken, lægen, kontanthjælpsmodtageren, politibetjenten, direktøren, skolelæreren, førtidspensionisten, ingeniøren, pædagogen, håndværkeren, folkepensionisten. Alle vil opleve, at de har færre penge at bruge af i 2020 end i 2019.

De vil alle tabe disponibel indkomst, hvilket reelt betyder, at de kan putte færre varer i indkøbskurven. Og dem, der har mindst, mister mest. Ifølge beregningerne taber de fattigste danskere en noget større del af deres disponible indkomst i 2025, end de rigeste gør.

Det virker mærkeligt, når man tænker på venstrefløjens skåltaler i valgkampen. Derudover budgetterer finansloven med et underskud på 6 mia. kr. At det kun var os i Nye Borgerlige og Liberal Alliance, der stemte imod den, er helt ubegribeligt.

Det er svært at bryste sig af at være et ansvarligt parti, når man stemmer for et sådant blodrødt makværk. Selvfølgelig stemmer regeringen og dens støttepartier for finansloven, men at Venstre, DF og De Konservative, der har harceleret mod aftalen, stemmer for, forstår jeg ikke.

Generelt virker det som om, at regeringen – og de fleste af Folketingets partier – vil redde verden ved at gøre det dyrere at være dansker. Det ser vi med finansloven, og det samme ser vi med klimaloven. Der vil klimaministeren end ikke svare på, hvad det koster at nedbringe Danmarks CO2-udledninger med 70 pct. frem mod 2030.

Et stort flertal i Folketinget, som Nye Borgerlige ikke er en del af, står bag klimaloven, der netop sætter det mål, selvom det ikke betyder noget på globalt plan. Det mindste, man kunne forvente, er vel at få prisen oplyst. Det må siges at være meget uansvarligt at lave et bindende mål, uden at vide hvad prisen bliver for at nå målet.

Et stort flertal i Folketinget fører politik på følelser – og ikke på fakta og fornuft. De vedtager lovgivning og aftaler, som umiddelbart får dem til at fremstå gode og velgørende. Men faktum er, at de gør sig gode og velgørende på andres bekostning.

Danmark har brug for en borgerlig genrejsning. Det skal ikke være dyrere at være dansker.

BRANCHENYT
Læs også