Serier

FLSmidth scorer selvmål i kampen mod korruption

Den danske ingeniørkoncern erkender bestikkelse, men det har ikke fået konsekvenser for synderne.

FLSmidth og præsidentens mænd
Det er kommunikationsdirektør Fleming Voetmann, der har fået opgaven at forsvare FLSmidths håndtering af en omfattende korruptionssag i Tunesien. Det er op ad bakke. 
Foto: Stine Bidstrup

Kampen mod bestikkelse i internationalt erhvervsliv har stået på i årevis. OECD’s anti-korruptions konvention er fra 2007, FN’s Global Compact blev etableret i 2000, mens eksempelvis Storbritanniens vidtrækkende bestikkelseslov, Bribery Act, er fra 2010. Nultolerancepolitik mod korruption i alle afskygninger, herunder smørelse er langt fra et nyt fænomen og slet ikke i Danmark. Det gælder også for ingeniørkoncernen FLSmidth, der i over 100 år har bygget cementfabrikker over hele verden.

Nu er den hæderkronede virksomhed centrum i en omfattende korruptionssag i det nordlige Afrika, hvor ledelsen erkender gennem overfakturering at have betalt penge under bordet til ejerne for at lande en ordre til en tunesisk cementkoncern tilbage i 2010. Det handler om 2 mio. euro, der ifølge en nylig dom kun er en flig af sagen, da en tyrkisk underentreprenør i samme byggeri angiveligt har betalt 28 mio. euro eller 14 gange så meget i bestikkelse...

BRANCHENYT
Læs også