Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Investorer venter sultent på Kinas vækst

Kina betragtes som at have fået bekæmpet covid-19-smitten. Landet er dog ikke ude af coronakrisen, men når det sker, vil landets indenlandske vækst styrkes yderligere.

Corona rammer verden

På grund af covid-19-udbruddet blev Kinas årlige nationale folkekongres i marts, National People’s Congress, udsat indtil videre. Her annonceres f.eks. forventningen til landets årlige bnp-vækst, men det er næsten sigende om situationen, at den officielle bnp-vækstprognose for dette år af samme grund også mangler – måske prognosen aldrig bliver annonceret. Ingen ved det. Men har investorerne overhovedet brug for bnp-vækstmålet, og hvordan går det egentlig med den vækst, som aktiemarkedet allerede sultent venter på?

Næsten alle regeringer har et skøn for bnp-væksten, og dette indgår som en integreret del af et lands finanslov, hvilket giver god mening. Kina har dog været berømt for at omsætte forventningen til bnp-væksten til et egentligt mål, uanset om væksten har været sund, eller om det er usund vækst drevet af offentlige anlægsinvesteringer. Forud for folkekongressen i marts, der blev udsat, var det allerede klart, at den kinesiske økonomi ville opleve et katastrofalt 1. kvartal. Dette blev bekræftet den 17. april, da bnp-væksten for 1. kvartal blev offentliggjort til et bittert minus på 6,8 pct...

BRANCHENYT
Læs også