Debat

Det er grimt, når de nye finansielle herremænd slås

Det danske slagsmål mellem de to kapitalfonde norske FSN og svenske Procuritas er kun lige begyndt.

Thomas Broe-Andersen har væet med hele vejen fra norske FSN Capitals opstart i Danmark. Han vil gå langt for at få pengene tilbage fra en mislykket virksomhedshandel, der har en voldgiftrets ord for at være manipuleret med forkerte regnskabstal.  
Collage: Anders Thykier

Det tegnede egentlig til fred i striden om den omstridte handel med den jyske industrivirksomhed Gram Equipment. Men sådan skal det ikke gå, når de nye finansielle herremænd slås for afkast til deres investorer. Det ser ikke kønt ud, når kastanjerne skal rages ud af ilden. Det spektakulære slagsmål på dansk jord mellem de to skandinaviske kapitalfonde Procuritas fra Sverige og FSN fra Norge er kun lige begyndt.

Alt åndede fred og fordragelighed, da Procuritas efter næsten otte års ejerskab sælger Gram Equipment til FSN i slutningen af 2017 på baggrund af foreløbige regnskabstal for året. Salgsprisen er omkring 700 mio. kr. på ryggen af et forventet driftsoverskud på 100 mio. kr. Det tegner til at være en af de bedre handler for den svenske kapitalfond. Ejerskabet har været noget af en rutsjebane, men efter købet af en konkurrent i 2014 bliver selskabet meget større, og det samme gælder for overskuddet...

Læs også
Top job