Serier

Pas på det vilde aktiemarked – krisen er ikke toppet endnu

Trods store omsætningstab og dystre udsigter for eksporten driver de danske aktiekurser rundt i rekordhøjt territorium. Private investorer kan roligt indstille sig på et stormfuldt efterår på aktiemarkedet.

Corona rammer verden
Steen Rosenbak, chefredaktør.

Den tid, da børsinvestorerne holdt sommerferie, er forbi. Mens vi andre har studeret overvejende overskyede efterårstemperaturer fra hængekøjen, har den professionelle pengeverden brugt juli på at køre sig i stilling til en gyser af en efterårssæson på de finansielle markeder.

Målt på aktiemarkedet alene kunne vi her og nu konkludere, at dansk økonomi udvikler sig forrygende godt – hvis vi ikke vidste bedre. Det ledende C25-aktieindeks er i år blandt verdens absolut mest positive af slagsen. Vi befinder os ellers midt i sæsonen for tvivlsomme halvårsregnskaber. Dem, vi foreløbig har set, primært fra den finansielle sektor, og de forvarsler, vi har fået fra produktionsvirksomhederne, har været forholdsvis elendige. Heller ikke den kendsgerning har altså umiddelbart kunnet standse aktiemarkedets festligheder...

Læs også
Top job