Serier

Nu kommer anden bølge: Bevar højeste alarmberedskab

Nedlukningernes tid er næppe ovre. Coronasmitten lever i bedste velgående.

Corona rammer verden
Det varer næppe længe før, danskerne også skal til at gå med mundbind på udsatte steder, som mange andre europæiske lande allerede har indført for at begrænse smitterisikoen. Her er det statsminister Mette Frederiksen, der ankommer til topmøde i EU i midten af juli.  
Foto: Francisco Seco/POOL/AFP

Det danske samfund er så småt vendt tilbage til normalen efter flere måneders barsk samliv med coronavirussen. Restriktionerne er gradvist blevet slækket, økonomien er ved at finde fodfæste igen, og det sociale liv bliver mere og mere fysisk efter måneder i digital spændetrøje. Smittespredningen har været holdt i et jerngreb, og det har givet Danmark et psykologisk overtag for borgerne til at gå på arbejde, købe ind og se andre uden for hjemmets fire vægge. Den danske økonomi står blandt andet derfor til at være blandt de europæiske økonomier, der er sluppet billigst gennem første bølge af coronapandemien.

Men der er grund til forsigtighed. Frygten for en anden bølge er stor, og den næres fra flere sider. Det mest oplagte er ankomsten af efterårets traditionelle influenzaepidemier. Der vil – som i andre år - være mange, der bliver syge og skal blive hjemme. Men det siger sig selv, at det er vigtigt at vide, hvem der får covid-19, og hvem der får almindelig influenza. Testkapaciteten vil blive afprøvet til sit yderste, når højsæsonen sætter ind. Mistanken om covid-19-tilfælde vil holde mange danskere hjemme...

Læs også
Top job