Serier

Sådan kan vi holde erhvervslivet åbent i pandemiens vinter

Regeringens dvalestrategi skal erstattes af en massiv investering i kviktests og varslingsplaner, hvis erhvervslivet skal have rimelige betingelser for at leve med Covid-19.

Corona rammer verden
En massiv investering i lyntests af alle danske lønmodtagere kan finansieres af det offentlige, erhvervslivet og private i fællesskab.  (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix)

Mens Danmark har taget fat på pandemiens anden bølge, forekommer landets politiske ledelse at være alvorligt ramt af coronatræthed. Det har vi ikke brug for.

Ugens kompensationspakke til erhvervslivet er et sørgeligt eksempel på et Folketing, der, anført af regeringen, passivt forsøger at forlænge virkeligheden med brædder. Frem for at udnytte de muligheder, krisen også skaber for at give nye svar på nye spørgsmål i en ny fase af pandemien, spreder en em af hengemt 1970’er-socialdemokratisme sig ud over det politiske landskab. Der er ingen nytænkning. Der er ingen langsigtede ambitioner. Der er ingen svar på pandemiens mentalhygiejniske udfordringer. Der er kun den kollektive dvale...

BRANCHENYT
Læs også