Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Waoo for en direktørfyring. Så sær som Franz Kafkas ”Processen”

Årets mest kryptisk formulerede direktørfyring så lyset i mandags. Næsten alt flimrer.

Det vakler noget, om Waoo i mandags skilte sig af med en forbryder af en direktør. Eller om direktøren for internet- og kabel-tv-leverandøren er offer for et juridisk knivdrab, der skriger på lys og opklaring. Og tågen er Waoo’s skyld.

Bestyrelsen for Waoo afskedigede i mandags sin direktør gennem syv år, Jørgen Steensgaard, med nogle formuleringer, der givetvis havde siddet et stykke tid i høvlebænken, før de kom ind i pressemeddelelsen.

Jørgen Steensgaard blev fyret med øjeblikkelig virkning, ”på baggrund af økonomiske dispositioner, der ikke er forenelige med vores værdier og rollen som administrerende direktør”.

Og videre om årsagen – med bestyrelsesformand Casper Holst-Christensen som den, der fører ordet på Waoos vegne:

”Vi blev opmærksomme på potentielle uregelmæssigheder og bad på den baggrund vores advokater om at gennemgå en række forhold. Vi har herefter fået en skriftlig redegørelse fra den nu tidligere administrerende direktør og på baggrund af det samlede materiale, har vi besluttet at afslutte ansættelsesforholdet øjeblikkeligt.”

I dagene efter kom det frem, at Jørgen Steensgaard angiveligt blev ekspederet ud af jobbet uden at få en krone i løn eller fratrædelsesgodtgørelse med sig. Desuden – at advokatfirmaet Gorrissen Federspiel hen over efteråret diskret havde snuset i Jørgen Steensgaards fodspor efter belastende materiale.

Herefter har alle telefoner været tavse. Alle. Ingen vil sige mere eller kaste lys over, HVAD advokaterne har fundet på Jørgen Steensgaard.

Kære Waoo-bestyrelse, kære Gorrissen Federspiel, kære Jørgen Steensgaard: Hvad har I gang i?

Først bliver årets mest kryptisk formulerede direktørfyring blæst ud pr. pressemeddelelse. Formuleringerne er så fulde af tvetydigheder og fortolkningsmuligheder, at hovedpersonen både kan være et fænomenalt rodehoved med penge og en fuldblods bedrager. Og derfra siger I – ingenting. Ingenting.

Nu står sagen der, hvor enhver kan tænke sit, og det er amatøragtigt. Man kan tænke, at Jørgen Steensgaard har begået en kriminel handling. Men så skrid dog til at politianmelde ham. Man kan tænke, at han har disponeret skødesløst eller i strid med bestyrelsens retningslinjer. Men så spyt dog ud. Man kan tænke, at længere tids eskalerende uenighed mellem bestyrelsesformand og direktør har fået bestyrelsesformanden til at tilrettelægge et set-up, hvor direktøren strippes for al ære og værdighed. Men så sig dog dét, Jørgen Steensgaard. Forsvar dig.

Som sagen står lige nu, er Waoo’ ejerkreds og Gorrissen Federspiel sammen i gang med at gennemspille Franz Kafkas roman ”Processen” fra 1915, hvor hverken den tiltalte eller omverdenen kan få at vide, hvad tiltalen egentlig lyder på, og om vedkommende er skyldig. Romanen ender som bekendt med, at Josef K. bliver ført bort og henrettet. Uden at kunne få at vide, hvad anklagen går på.

Det hele er sært, Waoo. Meget, meget sært.

Anders Heide Mortensen er kommentator på Finans og kommunikationsrådgiver. Cand.scient.pol. og tidligere pressechef i Erhvervsministeriet og Finansministeriet. Han kan kontaktes på anders@heidekom.dk.

BRANCHENYT
Læs også