Serier

Behandlingen af minkfamilier er pinlig, Mette Frederiksen

Det sololøb, som regeringen kører, er ikke værdigt for hverken de danske minkavlere eller demokratiet.

Corona rammer verden

Den socialdemokratiske regering har bragt sig i store problemer med dens ageren i sagen om, at 17 millioner mink nu skal aflives. Man vælger inden for ganske få dage at lukke hele Nordjylland ned og samtidig fjerne et stort og vigtigt erhverv, som får forfærdelige konsekvenser for rigtig mange danske familier.

Selvfølgelig har vi stor respekt for de sundhedsfaglige indspark, som myndighederne er kommet med i denne sammenhæng. Men problemet er, at regeringen kører sololøb. Inddrager ikke Folketingets partier i de politiske beslutninger i halen af myndighedernes anbefalinger. Og det sker samtidig med at flere forskere fra udlandet sår tvivl om de risici, regeringen har kommet på banen med, som argumenter for at kvæle minkerhvervet herhjemme.

Man har endda ikke overvejet en ”second opinion”, selvom flere har spurgt ind til det. Vi vil eksempelvis gerne have svar på, hvor sjælden den muterede virus egentlig er? Der er jo hele tiden mutationer, som en kommende vaccine skal have øje for. Og hvis denne mutation kun er spottet i Nordjylland, hvorfor vil man så ikke kunne opretholde minkavl i resten af landet? Kan man stadig bevare minkfarme, som ikke har været ramt, eksempelvis ved at isolere driften alene af avlsdyr?

Nu er regeringen så havnet i endnu større problemer. Den har bedt minkfamilierne om at alle mink skal slås ihjel inden den 16. november, men det har regeringen slet ikke haft en dialog med Folketinget om. I stedet kører man bulldozeren hen over alle partier, og med hast ønsker at man behandle et lovforslag allerede på tirsdag. Men sådan spiller klaveret ikke! Dansk Folkeparti siger stop! Vi finder os ikke i, at regeringen tager beslutninger på egen hånd og samtidig behandler minkfamilierne på en sådan måde.

Derfor kommer vi til at udfordre Mette Frederiksen og hendes ministre de kommende dage. Det skylder vi de ulykkelige familier, som står i denne svære situation. Mens vi diskuterer disse ting, dukker den ene forfærdelige video op efter den anden af de begyndende minkaflivninger. Hvor medarbejdere på minkfarme kan berette om, hvordan Fødevarestyrelsens arbejdere på brutal vis mislykkes med at aflive mink. Hvor dyrevelfærden sættes helt og aldeles til side.

Det er så uværdigt! Det er pinligt, Mette Frederiksen!

BRANCHENYT
Læs også