Serier

Det er nu, holdet skal sættes

Alting er vendt op og ned i det seneste år. Ingen virksomheder vender tilbage til den gamle virksomhed, for den findes ikke længere. Det giver udfordringer, men også muligheder.

Corona rammer verden

Genåbningen af samfundet sker skridt for skridt. Snart kan endnu flere vende tilbage til arbejdspladserne. Men meget har ændret sig i den seneste tid. En ny virkelighed for både ledelse og medarbejdere, der giver mange udfordringer. Men samtidig står mulighederne i kø.

Corona-pandemien har slået tusindvis af medarbejdere hjem på hjemmekontorerne, og betingelserne for mange virksomheder har ændret sig dramatisk undervejs. For nogle er der tale om en ren overlevelseskamp, og andre har oplevet vækst og nye forretningsmuligheder.

Uanset virksomhedens situation er det en ny virkelighed. Både for ledelsen og for de medarbejdere, der så småt vender tilbage. Ingen virksomheder vender tilbage til den gamle virkelighed, når den gamle virkelighed ikke længere findes.

Med en ny virkelighed og rekrutteringsudfordringer er det fristende for virksomhederne at afvente. Men det er også nu, der opstår nye muligheder, som virksomhederne skal gribe.

For nyligt kom der nye tal for rekrutteringssituationen i Danmark. Tallene fra STAR viser, at de private virksomheder i øjeblikket har de største rekrutteringsudfordringer. Det er det samme billede, som vores medlemmer oplever. De dygtige hænder og hoveder hænger ikke på træerne i øjeblikket.

Med en ny virkelighed og rekrutteringsudfordringer er det fristende for virksomhederne at afvente. Men det er også nu, der opstår nye muligheder, som virksomhederne skal gribe.

For måske er det lige præcis nu, du skal tilpasse din organisation, revidere strategien eller få nye og andre kompetencer ombord. Kort sagt må virksomhederne stille sig selv det grundlæggende spørgsmål: Hvad vil man være i den nye virkelighed?

Afgørende er det, at virksomhederne formår at handle. Også selvom krisestøvet stadig hænger i luften, og usikkerheden om fremtiden er stor. For det er netop i krisetider, som den vi oplever nu, at de næste vindervirksomheder bygges; de virksomheder, der i tide formår at sætte det rette hold med de rette kompetencer.

Det er dyrt at agere for sent – eller at fortrænge den nye virkelighed og stædigt hænge fast i den gamle.

BRANCHENYT
Læs også