Debat

Danish Crown er sin egen største fjende

Udfordringerne tårner sig op for Danish Crown. Der er ild i alle gardiner, og løsningerne for den grønne transformation er svære at få øje på. Men den største hjælp ligger hos andelsselskabet selv.

Den globale slagterigigant Danish Crown, der ejes af danske landmænd, har netop søsat en ambitiøs fem års strategi for at blive pionér indenfor klimavenlig kødproduktion og bæredygtige fødevarer. Men det bliver næppe den snart 59-årige koncernchef Jais Valeur, der kommer i mål med planerne.

Det kan på papiret ligne en bagatel. Går Danish Crown for langt, når slagterikæmpen hævder, at selskabets grisekød er ”mere klimavenligt, end du tror”?

Det skal nu prøves i en retssag, og det er kun godt. Det er mere end vigtigt, at lovprisningen af klimavenlige produkter hjælper forbrugerne til at træffe de valg, der gavner den grønne omstilling. Men det vil også hjælpe fødevareproducenterne til at træffe de afgørende valg for at sikre deres forretning en bæredygtig fremtid. ..

Læs også