Debat

Regeringen sidder uhjælpeligt fast i sin offentlige vækstfælde

Mange store ord, men absolut ingen handling giver en begrundet mistanke om, at regeringen mangler viljen til at løse problemerne på et brandvarmt privat arbejdsmarked.

Finansminister Nicolai Wammen havde ingen milde gaver til erhvervslivet, da han fremlagde finanslovforslaget for 2022 og Økonomisk Redegørelse i Finansministeriet i København i mandags. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Finansminister Nicolai Wammen er ikke Mr. Popular i erhvervslivet for tiden. Da han forleden præsenterede regeringens finanslovudspil for 2022, var der ikke et eneste forslag til støtte for det erhvervsliv, der sukker efter arbejdskraft.

”Skuffende,” messede erhvervsorganisationerne og fremlagde sædvanen tro det ene forslag efter det andet til, hvilke små håndtag og ordninger regeringen kan anvende for at gøre skaden god igen. Hvorefter statsminister Mette Frederiksen på Dansk Erhvervs årsmøde onsdag meddelte de fremmødte, at manglen på arbejdskraft ikke er kortsigtet. Tværtimod. Den er strukturel. Og bliver værre endnu. Heller ikke den melding fik erhvervslivets repræsentanter til at hæve stemmen og bringe elefanten i rummet på bane: at en offentlig sektor i historisk vækst i disse måneder støvsuger arbejdsmarkedet for ledige hænder. ..

Læs også