Debat

Magten skal deles i vildt voksende energikæmpe

Det gamle SEAS-NVE er på rekordfart blevet big business indenfor kritisk infrastruktur. Derfor skal ledelsesstrukturen og bestyrelsen også moderniseres i en fart.

Jens Stenbæk ser tidligere regionsformand for Region Sjælland og sidder for enden af bestyrelsesbordet i energikæmpen Andel. Men han skal dele magten og overlade formandsposten til et eksternt bestyrelsesmedlem i holdingselskabets koncernbestyrelse. 
Foto: Joachim Adrian

Det er langt fra sikkert, at Andel, det tidligere SEAS-NVE og dets andelsejere helt ved, hvad de har gang i. Det er sin sag at 20-doble et selskab på fem-seks år.

Den samme bedrift tog børsraketten DSV tre gange så langt tid på ryggen af meget store virksomhedshandler, en fondskode og en professionel bestyrelse. Der er unægtelig langt fra et vest- og sydsjællandsk elselskab med 400.000 kunder og en omsætning på 3,5 mia. kr. i 2016 til en energikolos med 60-70 mia. kr. i salg til næste år og store ambitioner om at bygge energiøer, ladestandere og fibernet i store dele af Danmark med vægten på de mest befolkningstætte områder...

Læs også