Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Regeringen har skabt 40.000 nye jobs til østeuropæere

I perioden fra 2009-2013 er der blevet ansat 38.408 østeuropæere i Danmark og i samme periode har 169.144 danskere mistet deres job.

Christian Strarup, borgerlig debattør og MBA fra Warwick Business School.

Regeringen har travlt. Travlt med at fortælle os danskere om alle de fortræffeligheder, som regeringen er ansvarlig for. Og der er ingen grænser, hvis man altså skal tro regeringen: Kortere ventelister på operationer, jobfest og økonomisk fremgang.

Jamen, er det ikke mageligt! Men er det nu også hele sandheden?

Regeringen påstår, at den har skabt 40.000 nye jobs, men statistikken viser et helt andet og meget mere dystert billede. I perioden fra 2009-2013 er der blevet ansat 38.408 østeuropæere i Danmark og i samme periode har 169.144 danskere mistet deres job. Dermed er de jobs, som regeringen påstår er skabt, besat af østeuropæere og ikke af danskere. Det er ikke svært at regne ud, hvorfor. Østeuropæerne har et stort incitament til at arbejde i Danmark, hvor lønnen er højere end i hjemlandet, selvom lønnen efter danske forhold er lav.

I et andet opslag bryster regeringen sig af, at have skåret 'drastisk' ned på ventelisterne til operation, og man har ladet fremstille en graf som understøtter dette 'fantastiske' fald. I virkeligheden er der tale om et fald på fem dage: fra 54 til 49 dage. Men hvad regeringen IKKE fortæller er, at ventetiderne på forundersøgelser, diagnosticering og speciallæger er steget.

Samtidig er antallet af private sundhedsforsikringer steget med 22,6 pct. til i alt at udgøre over 1,8 mio. forsikrede personer (mange har medforsikret ægtefæller og børn). Mon ikke, at faldet i ventetid på operationer skyldes, at danskerne har givet op overfor det offentlige sygehusvæsen? Antallet og den store stigning i tegnede sygeforsikringer tyder i hvert fald på det.

Også på det økonomiske område er regeringen leveringsdygtige i 'mirakler'. Således er krisen afblæst, og der er økonomisk fremgang at spore i landet. Men sandheden er, at under regeringen er BNP pr. indbygger faldet med 5.500 kr. Det vidner om, at vi sakker bagud. Ser man på vækst fra OECD, så ligger Danmark på en 'flot' sjetteplads - hvis man regner fra bunden!

Sandheden er, at vi klarer os langt dårligere, end de lande vi normalt sammenligner os med. Men måske ønsker regeringen ikke, at vi skal kigge efter sammenlignelige lande.

Måske skulle vi som nation sætte barren højere og kræve mere af vores folkevalgte. Måske er det på tide, at vi distancerer os godt og grundigt fra 'Det Danmark du kender' igennem tre år med en socialdemokratisk ledet regering, og stiler mod 'Det Danmark vi gerne ser som en vindernation'. En nation, hvor erhvervslivet har suveræne muligheder for at skabe vækst og arbejdsplader, og hvor ingen skal betale skat til staten, førend de kan forsørge sig selv.

Alle kommentarer og indlæg modtages gerne på opinion@finans.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.